Terbinafine Kopen

 50,00

Availability: In Stock

Delivery & Return

Write a comment
Returns
Give us a shout if you have any other questions and/or concerns.​
-
+

Wat is terbinafine?

Terbinafine is een anti-schimmel medicament voor systemisch gebruik. Het product wordt op de markt gebracht in de vorm van tabletten van 250mg door diverse farmaceutische bedrijven waaronder Pfizer, Teva, Ratiopharm, Sandoz, EG en anderen.

Hoe werkt terbinafine?

Terbinafine is een breed-spectrum antimycotische agent. De stof wordt gebruikt voor schimmelinfecties van huid, haren en nagels. Door regelmatige orale toediening in therapeutische dosissen, vermeerdert terbinafine zich in de weefsels van de opperste delen van het lichaam. Deze medicatie veroorzaakt vroege productie van sterol in schimmelcellen, wat leidt tot een tekort aan ergosterol en een vermeerdering van squaleen. Met als gevolg dat deze cellen sterven.

Kan terbinafine zonder voorschrift online gekocht worden?

Dit medicijn behoort tot de groep van voorschriftsmedicijnen, dus het kopen zonder voorschrift zal niet lukken. Of je het nu lokaal of online koopt, je hebt een voorschrift nodig van een dokter.

Is het mogelijk om terbinafine te kopen in Etos?

Neen. Terbinafine kopen in Etos is geen optie, want het is een voorschriftsmedicament dat exclusief in apotheken verkocht wordt. Etos is immers een drogist en geen apotheek. Drogisterijen als Etos en Kruidvat verkopen onder een drogisterijlicentie en voorschriftsmedicatie valt niet onder die licentie.

Als je een winkel ziet die voorschriftsmedicatie verkoopt zonder een voorschrift van je te vragen, dan weet je dat deze de wet breekt en aansprakelijk gesteld kan worden. Ook is er grote kans dat in plaats van een echt medicijn deze gewetenloze apotheek je een fake product bezorgt, hetwelk niet enkel ineffectief zou zijn maar ook onveilig te gebruiken. Om je eigen gezondheid niet op het spel te zetten en geen geld weg te gooien: koop je medicijnen in winkels met een apothekerslicentie.

Hoe terbinafine kopen met voorschrift?

Om deze medicatie te verkrijgen via voorschrift moet je eerst een dermatoloog zien die, indien hij/zij het medicijn inderdaad nodig acht een voorschrift zal voorschrijven. Je kan een doktersafspraak maken met een doctor in een privé of publieke kliniek. Nadat de dermatoloog een voorschrift schrijft zoek je een apotheek die het juiste medicament verkoopt – daar kun je het vervolgens kopen.

Is het mogelijk om de medicijnen vlotter te krijgen? Zoals ze online bestellen?

Natuurlijk! Maar enkel bij een gelicentieerde online apotheek. Bovendien, wanneer je daar een medicijn bestelt heb je het reuze voordeel dat je niet naar een fysieke doktersafspraak moet. De online apotheek werkt immers samen met dokters van alle specialiteiten, inclusief diegenen die ervaring hebben met het gebied van dermatologie en een voorschrift kunnen schrijven voor je.

Hoe krijg ik een voorschrift voor medicijnen op een e-apotheek?

Om een voorschrift te krijgen voor een voorschriftsmedicatie op een online apotheek moet je een korte medische vragenlijst invullen. Deze wordt aan een dokter doorgegeven die gespecialiseerd is in je ziektebeeld. Deze maakt een diagnose schrijft een voorschrift voor je medicament uit. Dat kan eventueel een ander medicament zijn dan je origineel wilde, datgene dat de dokter het beste geschikt vindt voor jouw schimmelziekte, dat kan bijvoorbeeld ook een antimycotische crème of zalf zijn.

Nadat de dokter je een voorschrift uitschrijft wordt deze doorgespeelt aan een partner-apotheek. De apothekers daar kiezen het voorgeschreven medicijn, verpakken het en sturen het naar je op. Je krijgt dan een parcel code om het order te tracken . Gewoonlijk komt het medicament de dag na verzending aan, dus je hebt het vrij snel.

De prijs van terbinafine in online apotheken

De prijs van terbinafine in online apotheken bevat niet enkel de kost van het medicijn maar ook die van de medische consultatie, het voorschrift en de levering. Wanneer je wat betreft de doktersraadpleging de kost van een persoonlijke afspraak vergelijkt die van een online consultatie is de laatste duidelijk zowel voordeliger als comfortabeler. Daarbij komt dat hoe groter het volume je koopt van het medicijn de lager de relatieve kost is.

Voorzorgsmaatregelingen

Het medicijn moet strikt volgens het voorschrift van de dokter genomen worden. Het behandelingsverloop kan duren van een aantal weken tot maanden. Stop de behandeling niet vroegtijdig.

Terbinafine mag niet genomen worden door patiënten met acute of chronische leverziekte. Als je lever ongezond is, deel dat voor de aanvang van de behandeling zeker mee aan je dokter.

Tijdens de behandeling ervaren sommige patiënten verlies van smaak- of reuk vermogen. Als Je dit ervaart, stop dan met het medicament te nemen en verwittig je dokter.

Bijwerkingen van terbinafine

Gewoonlijk wordt terbinafine goed verdragen. Maar in sommige gevallen kan het ongewenste resultaten veroorzaken. Ondermeer anemia, lupus erythematosus, edema, urticaria, depressie, hoofdpijn, slechtziendheid, diarree enz.

Om meer te weten te komen over de bijwerkingen van terbinafine bevelen we je aan dat je de bijsluiter die in het productpakketje zit goed naleest. Wanneer je ongewilde symptomen ervaart wanneer je het medicijn neemt verwittig dan zeker je arts.

Interacties

Terbinafine kan interageren met andere stoffen waaronder voornamelijk rifampicin, cimetidine, fluconazole maar ook sommige andere stoffen. Daarom, indien je andere medicijnen gebruikt, vertel dat zeker aan je arts vooraleer terbinafine te nemen.

Terbinafine en alcohol

Het is afgeraden om deze pil te nemen wanneer je alcohol gebruikt aangezien de combinatie erg schadelijk is voor de lever.

Gebruikerservaringen

Volgens informatie gevonden op drugs.com, op het moment van schrijven, lieten 453 mensen reviews na over terbinafine. 55% was tevreden, 33% vond het geen goed medicijn. De algemene rating van het medicament is 6.4 op 10.

Lamisil tabletten en versies van terbinafine

Andere versies van terbinafine: Lamisil (de meest bekende merknaam van de stof.), ebikur, Terbinex, Binafin, enz.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Top
KRUIDVAT NL